Groen licht voor ambitieus energieplan

Foto:

Hoewel er nog veel onduidelijkheden zijn over hoe het precies kan worden uitgevoerd, is donderdagavond een belangrijke stap gemaakt in de richting van een energieneutraal Pijnacker-Nootdorp uiterlijk in 2050. Dat betekent dat over bijna dertig jaar alle energie die in de gemeente wordt gebruikt, afkomstig zou moeten zijn uit duurzame, niet-fossiele energie.

Om dit te bereiken zijn forse maatregelen nodig. Die zijn beschreven in het Energietransitieplan 2021, dat donderdagavond door de gemeenteraad is aangenomen. Dat gebeurde niet raadsbreed: uiteindelijk stemde tweederde van de raad met de visie in. De lokale partijen Gemeentebelangen, Eerlijk Alternatief en Trots, samen goed voor tien van de 31 raadszetels, vinden dat er nog teveel onzekerheden zijn om zo’n ambitieus plan als dit te kunnen vaststellen.

Wethouder Frank van Kupperveld: “Gisteren heeft de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp het energietransitieplan (incl. transitievisie warmte) aangenomen. Nu samen met de inwoners woonlastenneutraal wijk voor wijk uitvoeren!”