Campagne ‘Wij fietsen veilig op de rotonde’

Foto:

Een rotonde kan lastige verkeerssituaties opleveren. Van alle kanten komt er verkeer en daardoor moet je goed opletten.

Door een rotonde op de juiste manier te gebruiken, draag jij bij aan een veilige verkeerssituatie. Door oogcontact te maken met automobilisten weet je zeker dat je bent gezien. Zo kunnen zij op tijd stoppen en kun jij veilig je weg vervolgen.

Door rustig te fietsen op de rotonde hebben andere weggebruikers tijd om jou op te merken. Heb je een E-Bike of een scooter? Minder dan je snelheid op de rotonde. Zorg dat je veilig kan stoppen als het nodig is.

We willen allemaal het liefste zo snel mogelijk op onze bestemming zijn. Om daar veilig aan te komen, is het belangrijk dat je het fietspad niet afsnijdt via de weg of zebrapad en duidelijk richting aangeeft.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp besteedt de komende maanden extra aandacht aan ‘Veilig gebruik van rotondes’ met een verkeerscampagne. Dit doen we onder meer door posters langs de wegen en krijtverf op het wegdek.

De aftrap is op zaterdag 8 oktober om 13.30 uur. Daar is verkeerswethouder Bart van Straten aanwezig op Sportpark De Groene Wijdte, Sportlaan 4 in Pijnacker, bij de ingang van voetbalvereniging DSVP. Belangstellenden kunnen daar een foto laten maken in een photobooth.

Daarna zijn er activiteiten bij het Stanislascollege op maandag 10 oktober van 12.30 – 15.30 uur en op de weekmarkten van woensdag 12 oktober van 09.00 tot 11.30 uur op het Raadshuisplein in Pijnacker en van 12.30 tot 15.00 uur op het Paradeplein in Nootdorp.

Bij de campagne horen verschillende ambassadeurs. Zij zijn te zien op posters en doen actief mee aan de acties. Dit zijn:
• Leonie, scholier van het Stanislascollege, hier zit zij in havo 4. Daar is zij actief in de leerlingenraad, regioraad en zit zij op de toneelvereniging in Pijnacker-Nootdorp.
• Ab is een bekend gezicht in Pijnacker, als inwoner van Pijnacker kennen veel mensen hem. Op zijn elektrische fiets maakt hij graag dagelijks lange tochten door de regio.
• Franco is aanvoerder van DSVP 1, het is een echte DSVP’er uit Pijnacker. Naast dat hij de aanvoerder is van zijn eigen team traint en coacht hij ook het team van zijn zoon.

Alle drie maken zij regelmatig gebruik van rotondes in Pijnacker-Nootdorp.