Denk mee over burgerparticipatie

Foto:

De gemeente Pijnacker-Nootdorp maakt een nieuw participatiebeleid. Daarin komt te staan hoe u mee kunt doen en denken bij plannen voor uw buurt, kern of de hele gemeente. We hebben als gemeente al aangegeven wat we daarbij belangrijk vinden, maar we horen natuurlijk ook graag uw mening. Dit kan via de flitspeiling of met een reactie op het concept beleid. Dat zou ons erg helpen!

Wat is participatie?

Participatie gaat erover dat inwoners of belanghebbenden al vroeg worden betrokken bij plannen voor hun buurt, kern of de hele gemeente. Dat zij kunnen meedenken en praten over bijvoorbeeld bouwplannen of plannen voor het opknappen van een straat of wijk. Maar ook plannen voor de toekomst van de gemeente, zoals de omgevingsvisie of het nieuwe gezondheidsbeleid.

Hoe kunt u meedenken?

Voor de participatie volgen we twee sporen tegelijk: participatie en officiële inspraak. U kunt een flitspeiling invullen of een inspraakreactie indienen op het concept beleid.

  • Vul de flitspeiling in – van 28 september tot en met 26 oktober 2022:

Graag horen we uw mening over hoe u mee wilt denken met de gemeente via de flitspeiling. Dit kan tot en met 26 oktober 2022. Wilt u liever een papieren vragenlijst? Deze is op te halen bij de receptie van het gemeentehuis.

  • Geef een reactie op het participatiebeleid – t/m 10 november 2022:

Wilt u liever reageren op de concept stukken over participatie? Bekijk de stukken Werkwijzer, Denkwijzer en Handreiking op de website. Ook kunt u kunt een inspraakreactie geven via het digitale reactieformulier tot en met 10 november 2022. Wilt u de stukken op papier lezen, meld dit dan bij de balie van het gemeentekantoor.

  • Neem deel aan het gesprek over participatie op dinsdag 8 november:

Ook kunt u in gesprek met de gemeente over dit onderwerp op dinsdag 8 november 19.30 uur. U kunt aangeven of u dit wilt via de flitspeiling, maar ook kunt u een mail sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘aanmelding gesprek participatie’.

U hoeft niet dubbel te reageren: alle soorten reacties bekijkt de gemeente even serieus. Daarna wegen we af wat we meenemen in het nieuwe beleid. Iedereen die een inspraakreactie heeft ingediend, krijgt persoonlijk bericht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze webpagina over participatie.