Installatie nieuwe burgemeester Pijnacker-Nootdorp digitaal bij te wonen

foto: Gemeente Rijswijk
foto: Gemeente Rijswijk
Foto:

Maandag 17 januari wordt inmiddels ex-wethouder van Rijswijk Björn Lugthart (41) formeel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van buurgemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij wordt de opvolger van Francisca Ravenstein (69) die het ambt in de fusiegemeente sinds 2014 bekleedde.

Door de geldende coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal genodigden de installatie bijwonen. Vanaf 19.30 uur die maandagavond is de installatie digitaal bij te wonen via de livestream: https://pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl/live.

Na binnenkomst van de nieuwe burgemeester en Commissaris va de Koning (CvK) Jaap Smit, geeft Peter van de Heuij, fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp en voorzitter van de Vertrouwenscommissie, een korte samenvatting over de voorbereiding van de voordracht inzake de benoeming van Lugthart aan Zijne Majesteit de Koning. Na afloop van de toespraak wordt het door de koning ondertekende Koninklijk Besluit voorgelezen door de raadsgriffier, dhr. A. van der Ligt. Vervolgens volgt nog een toespraak en de beëdiging van Lugthart door de CdK, Jaap Smit. Met diverse andere toespraken en het overhandigen van zowel ambtsketen als voorzittershamer komt er een eind aan de formele beëdiging en installatie van Lugthart.